Fren Testi Nedir?

Yardımcı olmamızı ister misiniz?

Ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak ve sipariş vermek için lütfen bizimle iletişime geçin

Fren Testi Nedir?

Fren Testi Nedir?

Fren; bir makinenin, otomobil, otobüs vb. gibi bir taşıtın hızını kesmeye ya da gerektiğinde onu durdurmaya yarayan bir düzenektir. Kelime anlamı dışında ise araç kullanırken bizleri hayata ve yola bağlayan en önemli detaylardandır.

Fren Testi ise alımını yapmak istediğiniz veya satışını gerçekleştireceğiniz aracınızda kontrol edilmesi gereken özelliklerin içerisinde ilk sıralarda yer almaktadır. Bunun en önemli nedeni 2. El araç alımlarında ülkemizin yol şartlarının göz önüne alınarak, araçlarda tahribatın yüksek olabileceği gerçeğidir.

Fren Testi Nasıl Yapılır?

Fren Testi, oto fren incelemesi amacıyla Topkapı Fren Test getirdiğiniz aracınızın öncelikle test alanına alınmasıyla başlar. Test alanında aşağıda resmini göreceğiniz fren testi cihazı bulunmaktadır. Burada işin ehli ustalarımız tarafından aracınız fren test cihazına yerleştirilir ve ustalarımızın aracın koltuğuna geçmesi ile frenlemeyi sağlayan fren sistemi elemanları kontrol edilir. Bu test sayesinde lastikler, balata ve disklerdeki arızalar, el freni ve fren tutuşu, sağa sola sapmalar gibi tüm durumlar test edilir ve raporlanarak oto rapora eklenerek tarafınıza teslim edilir.